marți, 7 mai 2013

Cateva mituri despre dieta Dukan



  In ultimul timp dieta Dukan a atins un mare nivel de popularitate.De aceea zvonurile despre aceasta dieta au inceput sa inunde internetul.Nu este ceva ce ar fi fost de neasteptat!Media mondiala stie ca dieta Dukan este un subiect incendiar si articolele despre subiect atrag cititorii.Toata lumea isi da cu parerea despre acest subiect:cititori sau asa zisi experti.De asemenea si parintele acestei diete,Pierre Dukan,stie ca este in interesul sau si a celor ce vreau sa slabeasca ca acest subiect sa fie cat mai de actualitate.
  Cateodata aceasta publicitate ajuta si pentru dr. Dukan este exact ceea ce trebuie!Dieta sa a ajutat, fara discutie, o multime de personae sa slabeasca incluzand aici si actori cunoscuti sau cantareti la moda.Dieta nu este in mod sigur ,un miracol dar pentru multa lume a fost ceea ce trebuie!
   Desigur ca avand in vedere popularitatea acestei diete pe marginea ei au aparut tot felul de zvonuri sau asa zise mituri.In continuare sa vedem cateva dintre ele:

1.Dieta Dukan este o dieta de ”infometare”
Acesta este chiar un neadevar!Unul din punctele forte a acestei diete este faptul ca nu trebuie sa-ti “cantaresti” sau sa-ti masori portiile de mancare.De fapt poti sa mananci cat iti place.Nu trebuie sa aduni caloriile sau sa numeri portiile.Ti-e foame?Poti sa mananci mai mult!
  Oricine a citit cartea despre aceasta dieta poate sa spuna ca in versiunea oficiala chiar esti incurajat sa mananci ca sa nu-ti fie foame!

2.Dieta Dukan este un moft

  Exista o tendinta generala in lumea asta de a se considera tot ce este nou ca un moft! Da.Dieta Dukan este un program de slabit relativ nou. Totusi acest program are o istorie destul de lunga si cartea oficiala a fost tradusa déjà in 10 limbi diferite.De fapt primele diete erau bazate pe reducerea carbohidratilor.Deci stiinta din spatele dietei Dukan nu este o noutate.

3.Dieta Dukan este nesanatoasa

  Exista doua idei care sunt dezbatute aici.Prima este o preocupare legitima legata de faptul ca dieta este bogata in proteine dar a doua este doar un nonsens(ce te faci cu aceste proteine?).Cand corpul uman descompune proteinele din mancare raman in urma o multime de reziduri.Pentru a putea evita problemele ca pietrele la rinichi, aceste reziduri trebuie eliminate din corp.Cum se realizeaza aceasta?Simplu !Prin consumarea a doi litri de apa pe zi (nu dintr-o data).Totusi, daca nu vei bea aceasta cantitate de apa (sau chiar mai mult daca este o zi torida) corpul va incepe sa se dezhidrateze.Asta se aplica la oricine, nu doar la cei ce tin dieta.Femeile sunt mai predispuse sa retina apa daca nu se vor hidrata band apa.Aceasta retentie de apa face oamenii sa arate umflati si sa cantareasca mai mult decat in mod normal.De vreme ce toti cei ce tin dieta vor sa arate mai slabi si sa cantareasca mai putin, este de la sine inteles ca trebuie sa bea cantitatea minima de apa recomandata in dieta.  
Deci bea cantitatea de apa recomandata de dieta si nu vei avea problem.Daca, ca multi alti oameni inca nu consumi cat trebuie, odata ce vei incepe sa bei apa vei incepe sa vezi rezultatele.

  Ideea ca dieta Dukan este nesanatoasa vine de la oameni care habar nu au ce presupune acest program de slabit.De fiecare data cand apare un articol despre aceasta dieta vor fi o gramada de comentarii rautacioase care vor spune  “eh…mananca mancare sanatoasa si fa exercitii in mod regulat.Ce-ti trebuie dieta?”. Ceea ce acesti comentatori “binevoitori” nu stiu este faptul ca exact acest lucru presupune si dieta Dukan. In cartea sa dr. Pierre Dukan arata clar ca exercitiile regulate sunt o parte esentiala a acestui program de slabit.De asemenea insista in particular pe beneficiile banalei plimbari si pe anumite categorii de exercitii.
  Daca toate dietele cunoscute ne spun sa mancam sanatos si sa facem exercitii, totusi ce este atat de special la dieta Dukan? Raspunsul este felul in care slabesti mult mai usor decat al altor diete.Cei ce urmeaza acest program de slabit au avut parte de o experienta usoara avand in vedere ca doua lucruri sunt diferite de alte diete:rapiditatea cu care slabesti si lipsa senzatiei de foame prezenta in alte diete.

Vrei si alte amanunte despre dieta Dukan? Mai multe detalii pe  mamicamea.ro  

Un comentariu:

  1. eu vreau acel regim tinut de mai multe persoane..adica Dieta Dukan si in fiecare zi ce sa mananc.. cred ca ati inteles..:))

    RăspundețiȘtergere